Camera E12
Camera E12 este spațiul de proiecte al Asociației Române de Artă Contemporană (ARAC) și găzduiește expoziții-concept și proiecte artistice independente ale curatorilor și artiștilor invitați de echipa ARAC. În ultimii doi ani, Camera E12 a prezentat expoziții-experiment realizate de artiși emergenți și tineri studenți, precum și evenimente cu artiști și curatori internaționali, ateliere de fotografie și tururi ghidate pentru elevi și pentru publicul larg.

ARAC (Asociația Română pentru Artă Contemporană) este o organizație non-profit înființată în iunie 2012 de Anca Poterașu, cu scopul de a produce și promova arta contemporană din România. Un obiectiv important al ARAC este acela de a susține artiștii din România prin facilitarea schimburilor culturale internaționale prin programe de rezidență, publicații de artă și expoziții. În ultimii doi ani, ARAC a derulat un amplu proiect de încurajare a participării publicului local la evenimente de artă contemporană, organizând tururi ghidate, dialoguri cu artiști și curatori internaționali, ateliere practice și teoretice pentru elevi de toate vârstele. Din 2020, ARAC este membru activ în Alianța Europeană a Academiilor de Artă la invitația Akademie der Künste.
www.arac.ro
contact@arac.ro
01, 02: Vedere din expoziția "Unde nu pot fi niciodata" de Iosif Kiraly
03. Vedere din expoziția ”Deep Time” de Hinda Weiss, curator Jonah Goldman Kay
04. Vedere din expoziția ”FÉMINITÉ(S)”. Artiste: Alexandra Șerban, Ana Bănică, Ana Dumitru, Iarina Nicolae, Megan Dominescu, Olivia Ioan, Raluca Neagoe, Theodora Năstasie, curatoare Monica Seiceanu
.01
.02
.03
.04