Image
Ateliere de practici colaborative e un proiect de educație nonformală prin artă care a constat în 11 ateliere gratuite, susținute de artiste și artiști vizuali pe parcursul lunii octombrie 2022 în cadrul Atelierelor Malmaison și dedicate elevilor de gimnaziu și liceu din sectorul 6. Participanții au fost selectați în ordinea înscrierii, indiferent de experiența cu artele vizuale. A fost încurajată curiozitatea pentru experiment și colaborarea, prin crearea unui context de libertate pentru testarea individuală și colaborativă de practici artistice diverse, sub îndrumarea artiștilor coordonatori din cadrul Atelierelor Malmaison.

Întâlnirile s-au încheiat cu o expoziție de prezentare a lucrărilor realizate de participanți, găzduite chiar în atelierele artiștilor coordonatori.
Deschisă și publicului larg, expoziția a fost și o ocazie ca participanții din program să se cunoască între ei și să vadă și rezultatele celorlaltor ateliere.

După încheierea expoziției, istoricul Mihai Burcea a susținut un tur ghidat despre istoria amplă a clădirii Malmaison – de la cazarmă militară, la închisoare, și până astăzi, la reconversia unei părți semnificative a acesteia în spațiu cultural.

Ateliere de practice colaborative este un proiect AAAM (Asociația artistelor și artiștilor Malmaison), co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului București în cadrul Programului Cultura 2022.
Image
Deschisă și publicului larg, expoziția a fost și o ocazie ca participanții din program să se cunoască între ei și să vadă și rezultatele celorlaltor ateliere. După încheierea expoziției, istoricul Mihai Burcea a susținut un tur ghidat despre istoria amplă a clădirii Malmaison – de la cazarmă militară, la închisoare, și până astăzi, la reconversia unei părți semnificative a acesteia în spațiu cultural.

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului București în cadrul Programului Cultura 2022.
Image
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Șuis îțute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Proiect realizat cu sprijinul:
Image